Kalundborg havde aldrig haft et permanent udstillingssted. Sidst i 60 érne og op gennem 70 érne udfoldede der sig et spændende og inspirerende  kunstnermiljø i Hans Sørensens gode ven Jørgen Nielsens, Galleri i den gamle Falckstation på Sct. Jørgensbjerg.

Hans Sørensen var en varm fortaler for et  permanent udstillingssted i Kalundborg,, og sammen med flere lokale kunstnere blandt andet Bendt Engelbrecht- Sørensen, Gudmund Olsen, Grethe Balle og Mogens Balle, ydede han en stor indsats for, at dette skulle blive en realitet.

I 1981, efter en nænsom restaurering forestået af stadsarkitekt Jens Ravn, åbnedes den gamle Bispegård fra det 15. århundrede som permanent udstillingssted med løbende udstillinger arrangeret i samarbejde mellem Skole- og Kulturforvaltningen og Kalundborg og Omegns Kunstforening.   

REGISTRERINGSNUMMER :  32 -  HS
Oliemaleri - "Af tvivlerens slægt"
Udstillet første gang ved Bispegårdens åbning i 1981

Bispegården førte til en ny opblomstring  og gejst blandt de lokale kunstnere, og for byens borgere blev der rig lejlighed til, at stifte bekendskab med andre kunstnere som kappedes om at få mulighed for at udstille i de pragtfulde lokaler.

Bispegården danner fortsat rammen om de lokale kunstneres ( Bispegårdsgruppens ) årlige sommerudstilling.

Hans Sørensen fik den store glæde at være den første udstiller i de nyindrettede lokaler.
Ca. 2.000 gæster så i løbet af sommeren udstillingen, der samtidigt markerede Hans Sørensens 60 - års fødselsdag.

Oversigt | M 59  | Bispegården | Galleri I | Galleri II | Udstillinger